Nieuwbouw- en renovatieproject De Kim en De Beuk

Gepubliceerd op Vrijdag 17 september 2021

We investeren in een aangepaste en hedendaagse infrastructuur voor ons onderwijs. Met een renovatie van de bestaande infrastructuur en een aandeel nieuwbouw voor het buitengewoon onderwijs De Kim en het lager onderwijs De Beuk, creëren we een optimale omgeving voor de vorming en ontwikkeling van de leerlingen. De afgelopen jaren kregen de plannen voor de nieuwbouw en renovatie al vorm.

 

Vernieuwingen

Het nieuwbouw- en renovatieproject omvat heel wat vernieuwingen voor beide scholen. We sommen de belangrijkste zaken op:

  • De chalets van De Kim, die ooit geplaatst werden als tijdelijke oplossing voor leerlingenbegeleiding, worden afgebroken.
  • De oude conciërgewoning wordt afgebroken en vervangen door een nieuwbouw.
  • De Beuk wordt uitgebreid met een nieuwbouw, een eetzaal en een nieuw sanitair blok inclusief lift.
  • De speelplaatsen van beide scholen worden volledig heringericht zodat kinderen in de toekomst een optimale spelervaring beleven in hun pauzes. Ook zorgen we voor meer vergroening op de volledige site.
  • Alle bestaande klaslokalen ondergaan een grondige renovatie.

 

GEFASEERDE WERKEN
  • In de week van 11 oktober treffen we, samen met de aannemer, de laatste voorbereidingen om vervolgens op maandag 18 oktober meteen van start te gaan.
  • De werken aan de gemeentescholen zullen in het totaal zo’n vier tot vijf jaar duren. Om de blijvende werking van de school te garanderen, werd een gefaseerd traject uitgestippeld. Elke fase wordt toegelicht in het projectdossier.

Projectdossier inkijken

 

Op de hoogte blijven

Ben jij een ouder die graag op de hoogte blijft van de uitvoeringswerken? Of woon je in de buurt en weet je graag tijdig welke hinder je kan verwachten? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de veranderingen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van dit project en wij houden je steeds op de hoogte van de laatste updates. 

Inschrijven op de nieuwsbrief