Niet langer cash betalen op de bus

Gepubliceerd op Vrijdag 03 juli 2020

Tijdens de coronacrisis droegen we allemaal zorg voor elkaar. Ook De Lijn draagt zorg voor hun reizigers. Een blijvende veiligheidsmaatregel is het verdwijnen van cashbetalingen op bus en tram.

Verschillende nieuwe betaalopties

Vóór de crisis kon je bij de chauffeur met kleingeld betalen. Dit is nu niet meer mogelijk. We zetten wel in op allerlei nieuwe betaalopties. Hierbij streven we naar een veilige en aangename reiservaring voor al onze klanten. Je kan vooraf een vervoerbewijs kopen via een ticketautomaat, Lijnwinkel of ander verkooppunt. Spring je liever spontaan op bus en tram? Dan zijn sms- of m-tickets op smartphone of contactloos betalen prima alternatieven.

Ontwaardingstoestellen niet meer bruikbaar

Ontwaardingstoestellen voor magneetkaarten zijn niet meer bruikbaar op bus en tram. Dit is zeker geen verrassing, onze vervoerbewijzen staan immers al enige tijd op een elektronische in plaats van een magneetkaart.

Wat met jouw oude magneetkaart?

Je kan nog bruikbare magneetkaarten omruilen. Dit kan online, in een Lijnwinkel of in andere verkooppunten in de buurt. Hiervoor heb je tijd tot eind september 2020.

Meer info

www.delijn.be