Gemeente gunt uitbating horecazaak Gaverkasteel aan Deerlijkenaar Maxim Vandenbulcke

Gepubliceerd op Donderdag 11 juni 2020

De nieuwe uitbater van de stallingen van het Gaverkasteel is gekend. Het college van burgemeester en schepenen gunt het uitbatingsrecht voor de horecazaak in de stallingen aan Deerlijkenaar Maxim Vandenbulcke.  

De gemeente heeft een uitgebreid traject achter de rug, dat startte in december vorig jaar. Er volgden uitvoerige gesprekken met acht verschillende kandidaten. De jury bestond uit een horecaexpert, een concessiespecialist, de algemeen directeur, twee schepenen en een oppositielid. De finale knoop werd gisteren doorgehakt op het college van burgemeester en schepenen. 

Vier criteria

Alle ingediende kandidaturen werden beoordeeld op vier criteria: het exploitatievoorstel, de kwaliteit van het businessplan, de kwaliteit van de inrichting en investeringen en het voorstel van concessievergoeding. Maxim Vandenbulcke scoorde het beste op deze criteria.

Snelle start

De gunning is een eerste stap in de opwaardering van het Gaverdomein. Het domein is een ideale sport- en ontspanningsplaats voor inwoners en de aanwezige verenigingen. De gemeente zocht een uitbating die hier maximaal aan tegemoet kan komen. 

De opening volgt zo snel mogelijk, ten laatste begin augustus van dit jaar, als de omstandigheden het toelaten.