Kunstmuur@d'Iefte: Caroline Lagage

Gepubliceerd op Donderdag 12 januari 2023

Ik ben Caroline Lagage en ik werk als verzorgende in de thuiszorg. Mijn verhaal in de kunst begon 10 jaar geleden. Op zoek naar een nieuwe uitdaging, sloot ik mij aan bij AHA, de Academie van Harelbeke. Daar heb ik eerst 3 jaar algemene beeldende vorming gevolgd voordat ik mijn keuze maakte om me te specialiseren in schilderkunst. Na 5 jaar behaalde ik mijn diploma, en omdat ik er zoveel plezier in had, ging ik nog 2 jaar verder met specialisatie in dit vakgebied. Bovendien volgde ik daar ook nog 1 jaar beeldhouwen.

Mijn schilderkunst richt zich voornamelijk op landschappen, zowel abstract als realistisch. Ik hou van frisse kleuren, en bijna altijd integreer ik lineaire elementen in mijn werk. Dit geeft naar mijn mening een uniek tintje aan mijn kunstwerken en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn eigen stijl. Ik maak altijd gebruik van mijn eigen foto's, omdat je dan een zekere verbondenheid met het onderwerp hebt.

Schilderen is voor mij een moment waarbij ik mijn fantasie de vrije loop kan laten gaan, een manier om even te ontsnappen aan de realiteit en rust te vinden. Het is een activiteit waar ik veel vreugde uit haal. Ik ben opgetogen dat ik nu de kans krijg om mijn werken met anderen te delen en tegelijkertijd ben ik nieuwsgierig naar de meningen en reacties die ze zullen oproepen.

Meer informatie