Boom zoekt tuin

Gepubliceerd op Donderdag 24 augustus 2023

Deerlijk stapt mee in de campagne ‘Boom zoekt tuin’ georganiseerd door Stadlandschap Leie en Schelde. Via dit project willen we tuineigenaars aanmoedigen om bomen te planten in eigen tuin.

Infosessie

De gemeente Deerlijk en Stadlandschap Leie en Schelde nodigen alle inwoners van Deerlijk uit op een gratis infosessie van ‘Boom zoekt tuin’. Tijdens deze infosessie krijg je advies over aanplantingen in jouw tuin, maak je kennis met het aanbod en krijg je tips en uitleg over het beheer van bomen. Na afloop kan je ter plekke een boom per adres bestellen uit een lijst van 15. De aangeboden bomen zijn streekeigen soorten en dus een ware boost voor de biodiversiteit. .

  • Wanneer? Donderdag 14 september 2023 om 19.30 uur
  • Waar? Gemeentehuis Deerlijk - Harelbekestraat 27 - 8540 Deerlijk - Trouwzaal (1e verdieping)
  • Kostprijs? Gratis + elke aanwezige Deerlijkenaar krijgt een gratis klimaatboom voor in de tuin
  • Inschrijven? Via deze link (plaatsen beperkt)

MEER OVER DEZE ACTIE

Deze actie kadert binnen het project ‘bomen plannen, beheren en planten’. Ook de actie ‘Airkoe’ viel onder dit project, waarbij landbouwers uit Deerlijk de kans kregen om een of meerdere gratis schaduwbomen te bestellen voor op hun weides. Het project moet leiden tot een overzicht en beheer van bomen binnen de gemeente. Ook de aanplant van nieuwe bomen wordt hierbinnen gestimuleerd.