Goed Gevoel-plekjes

Iedereen heeft wel zo’n plekje waar hij zich goed voelt. Een hoekje in je tuin of een knusse zetel in je woonkamer. Maar daar blijft het vast niet bij. Zonder er echt bij stil te staan, word je instant gelukkig op dat ene plekje in het park. Voel je je weer opgeladen na een wandeling tussen de velden, of kan je eindeloos genieten van dat ene vergezicht.

Al die plekjes geven je veerkracht. Veerkracht om er opnieuw tegenaan te kunnen. En we kunnen ook samen veerkrachtig zijn. Door zorg te dragen voor elkaar. Door een helpende hand, een schouderklopje of een luisterend oor. Of waarom niet door onze Goed Gevoel-plekjes met elkaar te deel.

Ontdek alvast onze plekjes, en voel je goed!

Natuurgebied Wijmelbroek, kijkwand aan de vijver

Geniet van de rust in deze groene oase. Te midden het centrum van Deerlijk. Fluitende vogels, ruisend riet en wolken die zich spiegelen in de vijver.

Ingang via Pontstraat en Pieter Jan Renierstraat.

GPS: 50.851285, 3.360707

Groenzone nieuwe Vogelwijk

Achter de nieuwe Vogelwijk, langs de Driesknoklaan, ligt een langgerekte groenzone. Deze is niet alleen nuttig als waterbuffer, maar ook een ideale plek om even de beentjes te strekken en te ontspannen.

Toegang via Waterhoenstraat, Meerkoetstraat, Fazantstraat, Patrijsstraat, Leeuwerikstraat of Koekoekstraat.

GPS: 50.860861, 3.363646

Veemeerschen, boomgaard en omgeving

Tussen de velden, op een boogscheut van Kinderboerderij Bokkeslot, liggen de Veemeersen. Hou er even halt en geniet van het landschap.

Op de hoek van Veemeersstraat en Sint-Elooistraat.

GPS: 50.837887, 3.361709

Natuurgebied Wilgenhoek, platform

Laat je verrassen door dit kleine natuurgebiedje midden in een groene woonwijk. Je kan er letterlijk en figuurlijk even stilstaan en tot rust komen.

Ingang via Stijn Streuvelslaan, Hendrik Consciencelaan, wandelpad tussen Pikkelstraat en Stijn Streuvelslaan.

GPS: 50.858269, 3.356629

Trage wegen in Sint-Lodewijk

Op de flanken van de Olieberg brengen een wirwar aan voetwegen en paadjes je op verrassende plekjes met mooie vergezichten.

Start aan de Oliebergstraat, langs de petanque en voetbalkantine door.

GPS: 50.820238, 3.366786

Gemeentepark, brandweersite

Op zoek naar een rustig plekje pal in het centrum? Even ontsnappen aan de drukte? Probeer dan zeker eens het gemeenteparkje achter de brandweerkazerne.

GPS: 50.852930, 3.351889

Gaverdomein

Het Gaverdomein is niet alleen een plek voor sport en actieve recreatie. Er zijn ook groene en rustige hoekjes om te verpozen. Langs de wal, rond het kasteel of onder de majestueuze treurwilg.

Toegang via de Vercruysse de Solartstraat.

GPS: 50.845831, 3.352499